Neerslachtigheid

Saskia, 48 jaar en werkzaam  in de jeugdhulpverlening. Samenwonend met haar man en puberdochter. Voelt zich al enkele jaren niet prettig met zichzelf. Neerslachtig, steeds vaker onzeker in contact met anderen. Vermoeid en ze heeft geregeld vragen over de zingeving van haar leven.

 

Over de therapie bij Greetje;

Greetje kan mij met haar vragen zo aan het denken zetten, zodat ik zélf tot inzichten kom die voor mij gelden. En dat is zeer effectief. Want hierdoor ben ik me in het dagelijks leven steeds bewuster van mijn gevoelens en hoe deze met eerdere ervaringen verbonden zijn. ‘Alleen met je hart kun je zien,’ schrijft ze.

Door mijn gevoelens serieus te durven nemen, kan ik steeds beter vanuit mijzelf reageren in situaties.

 

Greetje oordeelt niet en geeft geen oplossingen, wél gaan we samen op weg en door alle vragen krijg ik steeds meer zicht op wie ik in de kern eigenlijk ben. 

 

Na het afsluiten van de therapie, voel ik me veel evenwichtiger, ken ik mezelf beter en herken ik mijn reactiepatronen. En als ik me met momenten minder goed voel, weet ik beter hoe ik mezelf kan helpen. Ik heb dan veel sneller begrip voor wat er gebeurt en heb daardoor minder last van situaties omdat ik kan kiezen hoe ik ermee om ga. Deze therapie is een van de beste investeringen geweest voor mijzelf. 

 

Aanvulling:

Het is nu 3 jaar geleden dat ik mijn therapie bij je afgesloten heb en nog steeds zijn er vaak momenten waarin ik profijt heb van alle verworven inzichten.

Of, dat ik in het dagelijks leven, plots voel of besef hoe ik van binnen, in die diepste kern, ben en vandaar uit kan en durf reageren. Steeds dichter kom ik bij mijzelf zoals ik ben. Ik wilde je graag laten weten dat nu jaren later mijn ontwikkeling/proces nog steeds doorgaat.

Nogmaals bedankt.

Saskia.

 

 

red-robin-therapie-loopbaanadvies